Om KGB

I våra tankar

Öldesign

Föreläsningar m.m.

Brygder

KGB´s sortiment

Här hittar ni oss

Karta, adress, m.m.

KGB

Klövsjö Gårdsbryggeri

Att starta bryggeri, tillverka egna drycker, praktisera sina erfarenheter i kreativa processer. Stoltheten över att se egna produkter samt deras namn knutna till historia eller historier. För att sedan förfina och utveckla dessa i förtroende, och med kunder och konsumenter i åtanke.

Framtidens koncept för hantverksföretag

Klövsjö Gårdsbryggeri har blivit invigt i det världsomspännande nätverket Économusée. På ett Économusée kan du läsa om kulturen, historien och traditionerna bakom företagets hantverk. Du kan se på när produkten görs, interagera med hantverkaren, och sedan köpa produkterna i hantverkarens butik.

Öldesign

Designa och brygga din egen öl kan ni göra om ni är en grupp på 8-10 personer. Kompisgäng, tjejgrupp eller arbetskompisar, alla är välkomna. Under en dag på bryggeriet går vi både praktiskt och teoretiskt igenom bryggandets samtliga moment. Vi arbetar med de bästa råvarorna, brygger i vår testanläggning. Förutom de praktiska och teoretiska passen kring bryggningen får ni med er hem en sammanfattande text med allt vi gått igenom under dagen. Fika och lunch ingår och serveras på plats. Vi kan även hjälpa till med boende i Klövsjö by.
BOKA HÄR >>

Ölprovning

Ölprovningar kan bokas och genomföras på lämplig plats. Beroende på förutsättningar och antalet medverkande kan vi skräddarsy olika typer av ölprovningar med mer eller mindre informativa och djupgående föreläsningar kring öl i allmänhet och diverse ölsorter i synnerhet.
BOKA HÄR >>

Utställning

En permanent utställning om gården, företaget och om maltdryckernas historia.

Guidade turer

Ett hantverksföretag öppet för besökare med guidade turer i bryggeriet.

Föreläsningar

Inspirerande och informativa föreläsningar.
LÄS MER HÄR >>

Gårdsbutik

I gårdsbutiken hittar ni produkter med anknytning till verksamheterna på gården Oppistuggu.

Brygder

Jan ZakrissonBryggeriansvarig

Jan började sin bryggarbana i början på 1990-talet, och har sedan dess förfinat bryggeriets olika recept på öl, mjöd, mölska och vin.

Karolina ZakrissonRestaurangansvarig

Karolina Zakrisson är uppvuxen på Oppistuggu. 2013 startade hon Restaurang HumleLiret tillsammans med Nayar. Hon brinner för odling och har nu börjat utveckla ett permakulturprojekt.
Nayar Chávez NavarroKöksansvarig


Nayar har studerat till kökschef på Instituto Gastronomico Franco Méxicano i Puerto Vallarta i Mexiko. Han har nu bott i Sverige i 8 år och har en genuin kärlek till det svenska köket, vilket har resulterat i en unik fusion av svenska och mexikanska maträtter.

Kontakta oss om ni är intresserade av:
ÖldesignFöreläsningar

Här hittar ni oss:

Klövsjö Gårdsbryggeri

Blybergsvägen 9
845 97, Klövsjö

Ring oss:

070 – 582 91 02