HumleLiret
Vi på Restaurang HumleLiret riktar i första hand in oss på smaker och ingredienser från den svenska och den mexikanska matkulturen. Vi använder oss av lokala råvaror så långt det går. Alltid med respekt och tanke på miljö och hållbarhet.
Att sätta sig ner här och äta den omsorgsfullt lagade maten, och dricka ölen som bryggts i det närliggande bryggeriet, är en upplevelse i sig. Här möter det gamla det nya i form av konst och hantverk. Många av gästerna beskriver det som att vara hemma hos kocken på middag, och det är den känslan som vi på HumleLiret vill förmedla till våra gäster.


Missa inte Restaurang HumleLirets 7-rätters avsmakningsmeny >>
Torsdagar, Fredagar & Lördagar,
Kl. 17 – 22.


Sommarsäsongen startar strax efter midsommar och pågår till slutet av augusti.


Måndag – Fredag, Kl. 12 – 16.
24:e juni till 30:e augusti.
Under hösten 2021 har vi möjlighet att ta emot grupper på upp till 30 personer för privata middagar!
Hör av er till oss för mer information och middagsmeny.
Ring oss på: 072 – 522 99 15

Kockens nyfikenhet har spelat en stor roll i restaurangen. Att hela tiden använda sig av både moderna och äldre tekniker i kombination med nya ingredienser för att skapa nyanserade och innovativa rätter.

Vi delar med oss av vår passion för matlagning via de innovativa maträtter som finns på vår meny. Det handlar om förnyelse av olika rätter med lokala ingredienser och med influenser från svenska och latinamerikanska matlagningstekniker.

Vår vision är att alltid sätta kunden i centrum och aldrig någonsin göra avkall på vare sig ingredienser, service eller ambitionen att alltid servera det vi ser som högsta kvalitativa produkt.

Vi byter alltid meny från en säsong till nästa, och använder oss av så mycket lokala och ekologiska produkter som möjligt.
Aktuellt:
Är du intresserad av en praktikplats hos oss här på restaurangen?

Nayar studerade till kökschef på Instituto Gastronómico Franco Mexicano de Puerto Vallarta i Mexiko och har nu c:a femton års erfarenhet inom restaurangbranschen.

Efter 10 år av resor och studier varvat med restaurangjobb i olika delar av världen startade Karolina Restaurang HumleLiret tillsammans med Nayar.

Jan började sin bryggarbana i början på 1990-talet, och har sedan dess förfinat bryggeriets olika recept på öl, mjöd, mölska och vin.
Verandan
Ner mot sjönTrädgården
Under pilenÖltapp
KGBMurkelsommar
Snabbrökt med björkspånNedre verandan
Ner mot sjönMajssoppa
EpazoteSandlådan
Vid uteserveringenGrönt från gården
Ruccola, tomat, penséTzatsiki
DekonstruktionRegnbåge
Börtnan FjällvattenfiskInomhus
I växthusetYoghurtglass
Hemgjord granola, blåbärssyltMise en place
Tångpärlor, grönkål, purjoSous Vide Rabarber
Jordgubbssorbet och italiensk märangPassionfrukstcarlotta
DekonstruktionNedanför trappan
Nedre verandanLilla baren
Röd Nirvana, Fjäll-Kooler, Habanero AlePlanteringen
Terasser av plantorUteserveringen
Övre verandanRenitos
Ren, chili, blåbär
Här hittar ni oss:

Blybergsvägen 9
845 97, Klövsjö



072 – 522 99 15